Νέα από την Alamo

Car on the road

Παραδοσιακή Σοφία: Οι Μονοκατοικίες της Μυκόνου

Όταν ο Γάλλος αρχιτέκτονας και πρωτοπόρος νεωτεριστής Le Corbusier επισκέφθηκε τη Μύκονο το 1939, παρατήρησε: «όποια και αν είναι η αρχιτεκτονική, λέγεται εδώ». Θα έλεγε το ίδιο και σήμερα αν επρόκειτο να επισκεφθεί; Αν βγήκε έξω στην ύπαιθρο και έψαξε τρομακτικά ανάμεσα στις νεόκτιστες βίλες και τα πολυτελή ξενοδοχεία;

Αν προσπαθούσε, τότε ναι, ίσως ακόμα θα διακρίνει το τυπικό Μυκονιακό χωριό με όλο τον οπτικό θόρυβο. Σε αυτό το σημείο, κάποιοι ντόπιοι θα του έλεγαν ότι αυτό που ονομάζουν το "μικρό χωριό" δεν είναι αυτό που ο υπόλοιπος κόσμος περιγράφει ως οικισμό, αλλά είναι μάλλον ένα μικρό σύμπαν που δημιουργήθηκε από αγροτικές οικογένειες, ώστε να μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους με πλήρη αυτονομία.

Αυτό το "μικρό χωριό" είναι χτισμένο πάντα στο καλύτερο σημείο της γης της οικογένειας, ψηλά κοντά σε ένα βράχο ή καταπράσινο κοντά στη γη ή σε έναν κήπο με νότιο προσανατολισμό, ώστε να φτάνει καλό φως και προστατεύεται από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την κύρια κατοικία: την αυλή.

Αυτός είναι ο κύριος χώρος διαβίωσης, όπου οι άνθρωποι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους φαγητό, ύπνο και chatting μακριά. Οι εσωτερικοί χώροι κόβονται ο ένας από τον άλλο και όλες οι πόρτες τους - η κρεβατοκάμαρα, η κουζίνα, το φούρνο και το αχυρώνα - οδηγούν στην αυλή.

Σήμερα υπάρχουν πολύ λίγοι αρχιτέκτονες οι οποίοι αντλούν από την εκτεταμένη γνώση, την τεχνογνωσία και την λαϊκή παράδοση των παραδοσιακών τεχνιτών που έχτισαν τα "χωριά." Ο Απόστολος Ναζός είναι ένας από αυτούς. "Τα τελευταία χρόνια υπήρξε πολλή συζήτηση σχετικά με τη σχέση του ανθρώπου με το δομημένο περιβάλλον, με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τις ανάγκες του και τον τρόπο με τον οποίο μεταφράζονται στο κτίριο και στο περιβάλλον.

Πώς κάνετε έναν σύγχρονο άνθρωπο να ζει σε ένα χωριό; Πώς κάποιος κάθεται σε έναν πέτρινο τοίχο; Πώς κάποιος κοιμάται σε μια πλατφόρμα, αγγίζοντας τον τοίχο από τη μία πλευρά; Πώς διανέμετε τα ντουλάπια και το ντουλάπι; Πώς μπορείτε να πάρετε ένα μπάνιο σε κάθε δωμάτιο όταν πρόκειται για μια περιοχή που ανήκει έξω από το σπίτι; "ρωτά τον αρχιτέκτονα.

"Πίσω στη μέρα, η δραστηριότητα έλαβε χώρα έξω στην αυλή, στον αγρό, στη γη - χωρίς φώτα, χωρίς αλλαγές στη διάταξη, χωρίς νέα υλικά, χωρίς έξυπνα σπίτια και χωρίς το διαδίκτυο", λέει. "Για όλα αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα, το« χωριό »μας θυμίζει την ανάγκη ύπαρξης υπαίθριων χώρων και την ανάγκη δημιουργίας χώρου που σας επιτρέπει να δείτε τον τόπο στον οποίο ζείτε».


Alamo - - Προβολές:2231

Γιατί να επιλέξετε την Alamo Rent A Car?

Η Alamo Rent A Car είναι μια διεθνής μάρκα που ιδρύθηκε το 1974, κάντε την κρατησή σας online σήμερα και θα επωφεληθείτε από:

  • Ανταγωνιστικές πλήρως συμπεριλαμβανόμενες τιμές
  • Βραβευμένη εξυπηρέτηση πελατών
  • Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις ή τέλη πιστωτικής κάρτας