Χρήσιμες πληροφορίες

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ


Βασικά στοιχεία για την ενοικίασή σας

1. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: Η ελάχιστη περίοδος ενοικίασης είναι 24 ώρες. Η περίοδος χάριτος είναι 59 λεπτά.
(α) Ο ενοικιαστής έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το ενοικιαζόμενο όχημα μέχρι την ημερομηνία επιστροφής που αναγράφεται στο Συμφωνητικό Ενοικίασης.
(β) Ο ιδιοκτήτης μπορεί να συμφωνήσει να παρατείνει την Περίοδο Ενοικίασης εγγράφως, μετά από αίτημα του πελάτη. Η παράταση ενοικίασης ενδέχεται να υπόκειται σε υψηλότερες χρεώσεις ή/και σε πρόσθετη εγγύηση που θα γνωστοποιηθεί στον ενοικιαστή πριν από την παράταση της περιόδου ενοικίασης. Ο Ενοικιαστής υποχρεούται να προκαταβάλει την παράταση της περιόδου μίσθωσης, διαφορετικά, οι ασφάλειες στην ενοικίαση μετά τη λήξη της συμφωνημένης περιόδου μίσθωσης, δεν ισχύουν.
(γ) Με την επιφύλαξη των ακόλουθων προϋποθέσεων, ο ενοικιαστής μπορεί να επιλέξει να επιστρέψει το Όχημα πριν από το τέλος της συμφωνημένης Περιόδου Ενοικίασης και ως εκ τούτου να τερματίσει την ενοικίαση πρόωρα (και η ενοικίαση θα μειωθεί ανάλογα εφόσον ο ενοικιαστής έχει πληρώσει τοπικά το ενοίκιο).
(δ) Εάν ο Ενοικιαστής έχει προπληρώσει το κόστος ενοικίασης για να πληροί τις προϋποθέσεις για μια τιμή "ειδικής προσφοράς", ο ενοικιαστής ενδέχεται να μην δικαιούται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω πρόωρου εθελοντικού τερματισμού.
(ε) Εάν ο Ενοικιαστής δεν έχει προπληρώσει την ενοικίαση, ο πρόωρος τερματισμός μπορεί να έχει αντίκτυπο στις ημερήσιες τιμές και τις άλλες ισχύουσες χρεώσεις, εάν οι αρχικά συμφωνημένες ημερήσιες τιμές και οι ισχύουσες χρεώσεις εξαρτώνται από τις ιδιαιτερότητες της αρχικής περιόδου ενοικίασης. Ο ιδιοκτήτης συνιστά στον Ενοικιαστή να επαληθεύσει με τον Ιδιοκτήτη τον αντίκτυπο μιας πρόωρης διακοπής στο κόστος ενοικίασης προτού επιστρέψει νωρίς το όχημα.

2. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΗΛΙΚΙΑΣ: Η ελάχιστη ηλικία για την ενοικίαση αυτοκινήτου είναι τα 21 έτη για τις κατηγορίες MINI & ECONOMY. Για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες αυτοκινήτων η ελάχιστη ηλικία είναι τα 23 έτη. Πελάτες που είναι κάτω των 23 ετών μπορούν να ενοικιάσουν αυτοκίνητο – εξαιρείται η κατηγορία CARGO VAN – με ημερήσια χρέωση 12,40 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Δεν υπάρχουν περιορισμοί ή επιπλέον χρεώσεις για οδηγούς άνω των 23 ετών.

Κατηγορίες αυτοκινήτων Ηλικία Κόστος
Mini, Economy 21 – δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας ΔΩΡΕΑΝ
Compact, Standard, Intermediate, Full-Size, VAN, Premium, Luxury 23 – δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας ΔΩΡΕΑΝ
Compact, Standard, Intermediate, Full-size, Premium, Luxury, Electric Elite 21 – 23 12.40 ευρώ με ΦΠΑ
VAN 21 – 23 ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ

3. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ & ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ: Όλοι οι οδηγοί πρέπει να προσκομίσουν πλήρη έγκυρη άδεια οδήγησης και έγκυρο δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο. Όλοι οι οδηγοί πρέπει να έχουν την πλήρη άδεια τους για τουλάχιστον 1 χρόνο.
Οι ενοικιαστές που διαθέτουν εθνική άδεια οδήγησης από κράτος μέλος της ΕΕ (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο , Μάλτα, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία) και από Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία, Γιβραλτάρ, Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, δεν απαιτείται να προσκομίσουν διεθνή άδεια οδήγησης.
Όλες οι εθνικές άδειες οδήγησης με λατινικούς χαρακτήρες που εκδίδονται από τις ακόλουθες χώρες γίνονται δεκτές στην Ελλάδα: Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Μπαχάμες, Μπαχρέιν, Λευκορωσία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Χιλή, Κονγκό, Κόστα Ρίκα, Κούβα, Εκουαδόρ, Βόρεια Μακεδονία, Γεωργία, Γκάνα, Γουιάνα, Ινδονησία, Ιράν, Ιράκ, Ισραήλ, Ακτή Ελεφαντοστού, Καζακστάν, Κένυα, Κουβέιτ, Κιργιστάν, Λιβερία, Μεξικό, Μολδαβία, Μονακό, Μογγολία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νιγηρία, Βόρεια Ιρλανδία, Νορβηγία, Πακιστάν , Περού, Φιλιππίνες, Κατάρ, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Σαουδική Αραβία, Σενεγάλη, Σερβία, Σεϋχέλλες, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Τατζικιστάν, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Τουρκία, Τουρκμενιστάν, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ουρουγουάη, Ουζμπεκιστάν, Βενεζουέλα, Βιετνάμ & Ζιμπάμπουε.
Οι ενοικιαστές που φέρουν έγκυρη εθνική άδεια οδήγησης που έχει εκδοθεί από κράτος το οποίο δεν εκδίδει διεθνείς άδειες οδήγησης (π.χ. η Κίνα), απαιτείται να προσκομίσουν επικυρωμένη μετάφραση στα αγγλικά ή στα ελληνικά.
Για όλες τις άλλες χώρες, απαιτείται έγκυρη διεθνής άδεια οδήγησης μαζί με την εθνική άδεια οδήγησης. Συνιστάται στους ενοικιαστές να ελέγχουν εάν οι τοπικές αρχές απαιτούν από ξένους οδηγούς να προσκομίσουν Διεθνή Άδεια Οδήγησης για να αποφύγουν τον κίνδυνο πιθανών προστίμων.

4. ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ & ΠΟΣΑ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ: Οι παρακάτω κάρτες είναι αποδεκτοί τρόποι πληρωμής και απαιτούνται για όλες τις ενοικιάσεις κατά τη στιγμή της παραλαβής του αυτοκινήτου. Όλες οι κάρτες που παρουσιάζονται πρέπει να είναι στο όνομα του ενοικιαστή.:
• Visa (Πιστωτικές και Χρεωστικές κάρτες).
• MasterCard (Πιστωτικές και Χρεωστικές κάρτες).
• American Express (εκτός από Αλεξανδρούπολη, Πάργα, όλες τις τοποθεσίες και ξενοδοχεία στο κέντρο της Κέρκυρας, Μήλος, Ζάκυνθος, Πάτρα, Χανιά, Ρέθυμνο, Σάμος όλα τα υποκαταστήματα, Λέσβος/Μυτιλήνη όλα τα υποκαταστήματα, Κω, Καβάλα, Θάσος).
• Unionpay (εκτός από υποκαταστήματα Αλεξανδρούπολης, Χαλκιδικής, Κω, Μήλου, Μυτιλήνης/Λέσβου όλα τα υποκαταστήματα, Πάτρα, Σαντορίνη, Ιωάννινα, Καβάλα, Θάσος, Βόλος, Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος και Ζάκυνθος).
• Προπληρωμένες κάρτες (μόνο λογότυπο Visa ή MasterCard)
Οι Revolut κάρτες δεν είναι αποδεκτές
Ο οδηγός είναι υπεύθυνος κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου να πληρώσει το ποσό της ενοικίασης και τυχόν πρόσθετα προϊόντα ή/και υπηρεσίες που αγοράζονται επί τόπου. Το ποσό της εγγύησης δεσμεύεται σε έγκυρη πιστωτική ή χρεωστική κάρτα του οδηγού ή των συνοδηγών που αναφέρονται στη σύμβαση. Επικοινωνήστε με το τοπικό υποκατάστημα για διευκρινίσεις. Κατά την παραλαβή, το ποσό της εγγύησης θα δεσμευτεί στην πιστωτική ή χρεωστική κάρτα του ενοικιαστή και δεν θα είναι διαθέσιμο για χρήση μέχρι το τέλος της ενοικίασης (δεν θα χρεωθεί από τον λογαριασμό σας). Θα αποδεσμευτεί από την τράπεζα του κατόχου της κάρτας μετά το τέλος της ενοικίασης. Εξαρτάται πλήρως από την τράπεζα του κατόχου της κάρτας πότε θα αποδεσμευτεί το ποσό. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τυχόν ανεπαρκείς χρεώσεις κεφαλαίων ή τραπεζικές προμήθειες που σχετίζονται με αυτήν τη διαδικασία.
Ποσά εγγυήσεων:

Κατηγορίες αυτοκινήτων Ποσό Κάρτα
MINI, ECONOMY, COMPACT, INTERMEDIATE 290 EUR CREDIT / DEBIT CARD
STANDARD, FULL SIZE, VAN 390 EUR CREDIT / DEBIT CARD
PREMIUM, LUXURY, ELECTRIC ELITE 1000 EUR CREDIT / DEBIT CARD

5. ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΧΛΜ ΧΡΗΣΗΣ: 2.500 χλμ το μήνα (30 ημέρες). Χρέωση ανά επιπλέον χιλιόμετρο: 0,08 EUR συν ΦΠΑ για ομάδες αυτοκινήτων MINI, ECONOMY και COMPACT. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες αυτοκινήτων χρεώνονται 0,12 EUR συν ΦΠΑ.

6. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΩΝ (TPI): (Απαιτείται από την Ελληνική Νομοθεσία): Περιλαμβάνεται
Καλύπτει τρίτους σε περίπτωση θανάτου ή σωματικών βλαβών συμπεριλαμβανομένων των επιβατών του νοικιασμένου αυτοκινήτου (εκτός του οδηγού του νοικιασμένου αυτοκινήτου) και των ζημιών των οχημάτων τρίτων.
Όρια κάλυψης:
α) Σωματική βλάβη τρίτων έως 1.300.000 €, ανά άτομο, ανά ατύχημα (εκτός από τον οδηγό του ενοικιαζόμενου οχήματος).
β) Περιουσιακές ζημιές τρίτων έως 1.300.000 €, - συμπεριλαμβανομένων των επιβατών του ενοικιαζόμενου οχήματος ανά ατύχημα (εκτός από τον οδηγό του ενοικιαζόμενου οχήματος).

7. STANDARD COVER (CDW: Η CDW μειώνει την ευθύνη του οδηγού σε περίπτωση ζημιάς ή κλοπής του οχήματος, υπό την προϋπόθεση ότι η ζημιά δεν οφείλεται σε παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Εάν η CDW δεν περιλαμβάνεται στη Συμφωνία Ενοικίασης, ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για το συνολικό κόστος των ζημιών στο νοικιασμένο όχημα ή την αξία του οχήματος σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής. Η CDW δεν είναι ασφάλιση. Τα ποσά απαλλαγής της CDW που ισχύουν είναι:


Κατηγορίες αυτοκινήτων Απαλλαγή
Mini, Economy, Compact 800 EUR
Intermediate, Standard 1000 EUR
Full-Size, VAN 1400 EUR
Premium, Luxury, Electric Elite 2000 EUR

Η δήλωση Ατυχήματος θα πρέπει πάντα να συμπληρώνεται ώστε να ισχύουν οι ασφαλιστικές καλύψεις. Σε περίπτωση ζημιάς ή κλοπής αυτοκινήτου, θα χρεωθεί στον οδηγό ένα τέλος διαχείρισης (D.A.F.) 25,00 EUR συν ΦΠΑ και φόρου αεροδρομίου. Αυτή η χρέωση ισχύει άσχετα για τον υπαίτιο.
Εάν η ευθύνη για το ατύχημα βαρύνει τρίτο μέρος και ο ενοικιαστής παράσχει αστυνομική αναφορά και υπογεγραμμένη αναφορά ατυχήματος κατά τη διάρκεια ή στο τέλος της ενοικίασης στο υποκατάστημα και καταβληθεί η πλήρης αποζημίωση στον ιδιοκτήτη από την ασφαλιστική εταιρεία του τρίτου μέρους, ο ιδιοκτήτης θα επιστρέψει τυχόν χρεώσεις ζημιών που καταβλήθηκαν από τον Ενοικιαστή εκτός από τα τέλη διαχείρισης ατυχήματος που χρεώνονται άσχετα με τον υπαίτιο. Ο ενοικιαστής συμφωνεί να συνεργαστεί και να βοηθήσει τους ασφαλιστές του Ιδιοκτήτη σε οποιεσδήποτε έρευνες που αφορούν οποιαδήποτε προσφυγή κατά τρίτου.
Ακυρώσεις / Εξαιρέσεις: Απαγορεύεται η χρήση του οχήματος, για παράβαση διατάξεων του Ελληνικού Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και για σκοπούς αντίθετους από τους ελληνικούς νόμους. Η CDW δεν καλύπτει ελαστικά, χαμένα κλειδιά, μπρελόκ, αναμεταδότες, ζημιές που προκαλούνται από λάθος καύσιμο, οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκαλείται από τη μη λήψη όλων των εύλογων μέτρων για την προστασία του οχήματος ή των κλειδιών ή οποιασδήποτε άλλης συσκευής που ξεκλειδώνει το όχημα και /ή ενεργοποίηση εκκίνησης του οχήματος και ζημιά στην οροφή ή στο κάτω μέρος του οχήματος.
Η CDW θα ακυρωθεί εάν προκληθεί ζημιά από: μη εξουσιοδοτημένο οδηγό, οποιονδήποτε χρησιμοποιεί όχημα χωρίς τη σωστή άδεια ή οποιονδήποτε κάτω των 21 ετών, χρήση του οχήματος για ενοικίαση ή ανταμοιβή, χρήση του οχήματος για οποιονδήποτε παράνομο σκοπό ή σκόπιμη πρόκληση τραυματισμού , απώλεια ή ζημιά περιουσίας ή προσώπου, χρήση του οχήματος για αγώνες, δοκιμές ή διδασκαλία οδήγησης, χρήση οχήματος υπό την επήρεια ποτών ή ναρκωτικών, υπερφόρτωση του οχήματος με επιβάτες, υπερφόρτωση του οχήματος πάνω από το μέγιστο νόμιμο βάρος, χρήση του οχήματος εκτός ελληνικής επικράτειας χωρίς τη γραπτή μας άδεια, ρυμούλκηση, χρήση του οχήματος εκτός δρόμου, μεταφορά ψαριών, κρέατος, φρούτων, λαχανικών, ζώντων ή νεκρών ζώων, κάθε είδους συσκευασμένου υγρού ή επικίνδυνων ή επιβλαβών ουσιών, με χρήση του οχήματος με απερίσκεπτο τρόπο, χρήση του οχήματος σε αεροδρόμιο, αεροδιάδρομο, στρατιωτικό αεροδρόμιο ή στρατιωτική εγκατάσταση, μη αναφορά ατυχήματος κατά τη διάρκεια / ή κατά την επιστροφή του αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας την δήλωση ατυχήματος ή αποτυχία κλειδώματος του αυτοκινήτου.

8. EXCESS REDUCTION (ER): Η αγορά της ER απαιτεί την αγορά της CDW. Ισχύουν καλύψεις και εξαιρέσεις της CDW.
Αυτή η κάλυψη μειώνει την απαλλαγή στα ακόλουθα ποσά:


Κατηγορίες αυτοκινήτων Απαλλαγή
Mini, Economy, Compact 300 EUR
Intermediate, Standard 400 EUR
Full-Size, VAN 600 EUR
Premium, Luxury, Electric Elite 1000 EUR

Σε περίπτωση ζημιάς ή κλοπής αυτοκινήτου, θα χρεωθεί στον οδηγό ένα τέλος διαχείρισης (D.A.F.) 25,00 EUR συν ΦΠΑ και φόρου αεροδρομίου και δεν επιστρέφεται, καθώς ισχύει άσχετα με το υπαίτιο.
Σημείωση! Θα εξακολουθεί να ισχύει χρέωση για περιστατικά που σχετίζονται με ελαστικά και παρμπρίζ. Μπορείτε να αγοράσετε πρόσθετη κάλυψη για τα ελαστικά και το παρμπρίζ, η οποία επίσης μειώνει την συμμετοχή σας για αυτά τα τμήματα του αυτοκινήτου στο μηδέν.

9. ZERO EXCESS (ZR): Η αγορά της ZE απαιτεί την αγορά της CDW. Ισχύουν καλύψεις και εξαιρέσεις της CDW. Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο για τις κατηγορίες αυτοκινήτων Premium και Luxury.
Αυτή η κάλυψη μειώνει την απαλλαγή στα ακόλουθα ποσά:

Κατηγορίες αυτοκινήτων Απαλλαγή
Mini, Economy, Compact ΜΗΔΕΝ
Standard, Intermediate ΜΗΔΕΝ
Full-Size, VAN ΜΗΔΕΝ
Premium, Luxury, Electric Elite ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ

Σε περίπτωση ζημιάς ή κλοπής αυτοκινήτου, θα χρεωθεί στον οδηγό ένα τέλος διαχείρισης (D.A.F.) 25,00 EUR συν ΦΠΑ και φόρου αεροδρομίου και δεν επιστρέφεται, καθώς ισχύει άσχετα με το υπαίτιο.
Σημείωση! Θα εξακολουθεί να ισχύει χρέωση για περιστατικά που σχετίζονται με ελαστικά και παρμπρίζ. Μπορείτε να αγοράσετε πρόσθετη κάλυψη για τα ελαστικά και το παρμπρίζ, η οποία επίσης μειώνει την συμμετοχή σας για αυτά τα τμήματα του αυτοκινήτου στο μηδέν.

10. TIRES AND WINDSHIELDS PROTECTION (TWP): Αυτό το προϊόν διατίθεται σε συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Ελλάδα.
Η προστασία ελαστικών και παρμπρίζ είναι μια προαιρετική κάλυψη που μειώνει την οικονομική ευθύνη των ενοικιαστών σε περίπτωση ζημιάς στα ελαστικά και/ή στο παρμπρίζ και στο κάτω μέρος του οχήματος, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του συμβολαίου ενοικίασης και την ισχύουσα νομοθεσία.
Διατίθεται με επιπλέον χρέωση και μειώνει την απαλλαγή για ζημιές στο κάτω μέρος, τα ελαστικά ή το παρμπρίζ του οχήματος στο ΜΗΔΕΝ.
Εάν δεν περιλαμβάνεται στην κράτησή σας, απαιτείται η CDW για να μπορεί να αγοράσει προστασία ελαστικών και παρμπρίζ.
Η δήλωση Ατυχήματος θα πρέπει πάντα να συμπληρώνεται ώστε να ισχύουν οι ασφαλιστικές καλύψεις. Σε περίπτωση ζημιάς ή κλοπής αυτοκινήτου, θα χρεωθεί στον οδηγό ένα τέλος διαχείρισης (D.A.F.) 25,00 EUR συν ΦΠΑ και φόρου αεροδρομίου. Αυτή η χρέωση ισχύει άσχετα με τον υπαίτιο.

11. PERSONAL ACCIDENT INSURANCE (PAI): Καλύπτει τον οδηγό του οχήματος έως 15.000 Ευρώ σε περίπτωση ολικής ή μερικής αναπηρίας ή θανάτου λόγω ατυχήματος, ενώ οδηγεί το νοικιασμένο αυτοκίνητο.

12. ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑΠαρέχεται οδική βοήθεια όλο το 24ωρο σε όλη την Ελλάδα.
Εξαιρέσεις: Εκκίνηση με εξαντλημένη μπαταρία, υπηρεσία ανεφοδιασμού σε περίπτωση ακινητοποίησης του οχήματος λόγω τυχαίας εξάντλησης του ρεζερβουάρ καυσίμου, χαμένο ή κατεστραμμένο κλειδί οχήματος, επιτόπια βοήθεια σε περίπτωση βλάβης ελαστικών, υπηρεσία ρυμούλκησης, αναγκαστικό ξεκλείδωμα του οχήματος εάν τα κλειδιά είναι κλειδωμένα μέσα στο όχημα.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας της οδικής βοήθειας υποδεικνύεται στo υπογεγραμμένo Μ.Σ. και/ή παρέχονται από τον υπάλληλο ενοικίασης κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου. Συνιστάται να επικοινωνήσετε απευθείας με το υποκατάστημα σε περίπτωση που απαιτείται οδική βοήθεια. Εάν ο οδηγός οδηγεί το όχημα σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους και το όχημα είναι ακινητοποιημένο, ο οδηγός θα επιβαρύνεται με το κόστος ρυμούλκησης του οχήματος από την οδική βοήθεια.
Αυτή η κάλυψη δεν ισχύει σε περίπτωση παραβίασης των Όρων & Προϋποθέσεων Ενοικίασης ή εάν έχει προστεθεί λάθος καύσιμο στο αυτοκίνητο. Το κόστος αντικατάστασης του χαμένου ή κατεστραμμένου κλειδιού θα χρεωθεί στον οδηγό.

13. PREMIUM ROADSIDE ASSISTANCE PROTECTION (PRAT)Αυτό το προϊόν διατίθεται σε συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Ελλάδα.
Η Premium Road Assistance Protection (PRAT) περιλαμβάνει 24ωρη υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της εκκίνησης σε εξαντλημένη μπαταρία, ανεφοδιασμούς έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ακινητοποίησης του οχήματος λόγω τυχαίας εξάντλησης του ρεζερβουάρ καυσίμου (δεν περιλαμβάνεται το κόστος καυσίμου), βοήθεια αντικατάστασης ελαστικών με εφεδρικό ελαστικό αυτοκινήτου ή ρυμούλκηση στο πλησιέστερο κατάστημα ελαστικών σε περίπτωση ολικής βλάβης του ελαστικού.
Η Premium Road Assistance Protection είναι ένα προαιρετικό προϊόν. Εάν η PRAT δεν αγοραστεί, ο ενοικιαστής θα κληθεί να πληρώσει 50 ευρώ συν ΦΠΑ και φόροι αεροδρομίου εάν μία ή περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες θα χρησιμοποιηθούν από τον οδηγό.

14. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥΟι ενοικιαστές θα πρέπει να επιστρέψουν το όχημα με την ίδια στάθμη καυσίμου όπως τη στιγμή της παραλαβής. Εάν το όχημα δεν επιστραφεί με το ίδιο επίπεδο καυσίμου, ο ενοικιαστής θα χρεωθεί με χρέωση υπηρεσιών ανεφοδιασμού για το καύσιμο που χρησιμοποιήθηκε. Επικοινωνήστε με το τοπικό υποκατάστημα για λεπτομέρειες.

15. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ: Διατίθεται από τον σταθμό που έγινε η παραλαβή του αυτοκινήτου μέσα σε 24 ώρες σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Εξαιρέσεις:
• Τα εισιτήρια του πλοίου σε περίπτωση ακινητοποίησης του αυτοκινήτου,
• Εάν οι πινακίδες του αυτοκινήτου έχουν αφαιρεθεί ως αποτέλεσμα παραβίασης του Κ.Ο.Κ. ή άλλων παραβάσεων.

16. ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ: Αυτό είναι προϊόν κατόπιν αιτήματος και θα πρέπει να ζητηθεί κατά την κράτηση ή με email στο reservations@enterprise.gr για έγκριση.
Η χρέωση για την υπηρεσία εξυπηρέτησης εκτός ωραρίου λειτουργίας καταστήματος είναι € 40,00 συν ΦΠΑ και φόροι αεροδρομίου και πρέπει να καταβληθεί στο γκισέ του καταστήματος από τον οδηγό.

17. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ / Ή ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ (DEL / COL): Αυτή είναι μια υπηρεσία κατόπιν αιτήματος. Θα πρέπει να ζητηθεί πριν από την άφιξή σας στο reservations@enterprise.gr για έγκριση.
Για παραδόσεις και παραλαβές σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων, ισχύει μια πάγια χρέωση € 30,00 EUR συν ΦΠΑ και φόροι αεροδρομίου και πρέπει να πληρωθεί τοπικά.
Για αποστάσεις μεγαλύτερες από 15 χλμ. ισχύει πρόσθετη χρέωση € 0,70 συν ΦΠΑ συν φόροι αεροδρομίου ανά χιλιόμετρο και πρέπει να καταβληθεί τοπικά. Οι περιορισμοί για ορισμένες τοποθεσίες ισχύουν ως εξής:
• Από υποκαταστήματα της Αθήνας προς το λιμάνι του Πειραιά: € 30,00 πλέον ΦΠΑ ανά κατεύθυνση,
• Από υποκαταστήματα της Αθήνας προς τα λιμάνια Λαυρίου ή Ραφήνας: € 80,00 πλέον ΦΠΑ ανά κατεύθυνση,
• Από τα καταστήματα της Ρόδου προς το λιμάνι της Ρόδου ή αντίστροφα: € 30,00 συν ΦΠΑ ανά κατεύθυνση,
• Από υποκατάστημα Μυκόνου προς λιμάνια της Μυκόνου ή αντίστροφα: € 50,00 συν ΦΠΑ ανά κατεύθυνση.

18. ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΜΟΝΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Αυτή είναι μια υπηρεσία κατόπιν αιτήματος και είναι διαθέσιμη σε συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Ελλάδα.
Όλες οι ενοικιάσεις για τις οποίες το όχημα δεν επιστρέφεται στην ίδια τοποθεσία με την παραλαβή του θα υπόκεινται σε χρέωση μονής διαδρομής. Οι μη εξουσιοδοτημένες επιστροφές μονής διαδρομής θα χρεωθούν στο τέλος της ενοικίασης. Το κόστος της μονής διαδρομής πρέπει να καταβληθεί στο γκισέ ενοικίασης από τον οδηγό.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα δρομολόγια και χρεώσεις, στείλτε το αίτημά σας πριν την άφιξή σας στο reservations@enterprise.gr

19. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ: Αυτή είναι μια υπηρεσία κατόπιν αιτήματος και είναι διαθέσιμη σε συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Ελλάδα. Απαιτείται έγκριση 5 εργάσιμες ημέρες πριν από την έναρξη της ενοικίασης. Για να κανονίσετε διασυνοριακά ταξίδια, στείλτε email στο reservations@enterprise.gr για γραπτή έγκριση.
Τα οχήματα μπορούν να οδηγηθούν σε Ανδόρα, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βοσνία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γιβραλτάρ, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μονακό, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία , Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Άγιος Μαρίνος, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Βατικανό.
Τα οχήματα πρέπει να επιστραφούν στον συμφωνημένο σταθμό στην Ελλάδα.
Ισχύουν πρόσθετες χρεώσεις και πρέπει να πληρωθούν στο γκισέ ενοικίασης. Οι χρεώσεις είναι € 90,00 συν ΦΠΑ και φόροι αεροδρομίου ανά ενοικίαση και € 30,00 συν ΦΠΑ και φόροι αεροδρομίου για κάθε ημέρα ενοικίασης για τις ομάδες των αυτοκινήτων MINI, ECONOMY, COMPACT και INTERMEDIATE. Όλες οι άλλες ομάδες αυτοκινήτων δεν είναι διαθέσιμες για διασυνοριακά ταξίδια.
Τα οχήματα καλύπτονται από απλή κάλυψη εφόσον οδηγούνται εντός των συνόρων της χώρας για την οποία εκδίδεται η πράσινη κάρτα και δεν διατίθενται άλλες ασφάλειες για ενοικίαση εκτός Ελλάδας. Οδική βοήθεια κατά την οδήγηση στο εξωτερικό δεν είναι διαθέσιμη και το κόστος του επαναπατρισμού του αυτοκινήτου στην Ελλάδα καλύπτεται από τον οδηγό. Δεν διατίθεται αυτοκίνητο αντικατάστασης εκτός των ελληνικών συνόρων.
Εάν η ενοικίαση είναι μεγαλύτερη από 1 μήνα, θα πρέπει να εκδοθεί πρόσθετη κάρτα προς 90 EUR συν ΦΠΑ και φόρου αεροδρομίου.

20. ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ (ADD): Οι επιπλέον οδηγοί πρέπει να πληρούν όλα τα κριτήρια των ενοικιαστών. Πρόσθετοι οδηγοί μπορούν να προστεθούν στη σύμβαση σε οποιοδήποτε υποκατάστημα ενοικίασης. Η ημερήσια επιβάρυνση ανά επιπλέον οδηγό είναι € 4,00 συν ΦΠΑ και φόροι αεροδρομίου.

21. ΠΑΙΔΙΚΑ / ΒΡΕΦΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ (CS,BS): Ημερήσια χρέωση: € 6,00 συν ΦΠΑ συν τέλη αεροδρομίου. Μέγιστη χρέωση: € 60,00 συν ΦΠΑ συν τέλη αεροδρομίου ανά ενοικίαση. Οι θέσεις συμμορφώνονται με τους κανόνες της ΕΕ.
• BABY - CHILD INFANT SEATS: Για παιδιά από νεογέννητα έως 13 κιλά.
• CHILD/TOOLDER SEATS: Για παιδιά από 9 κιλά έως 18 κιλά.
• BOOSTER SEATS: Για παιδιά από 15 κιλά έως 30 κιλά.

22. ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΧΙΟΝΙΟΥ (S.C.): Αλυσίδες χιονιού / χιονοκουβέρτες είναι διαθέσιμες προς ενοικίαση με ελάχιστη χρέωση € 30,00 συν ΦΠΑ και φόρο αεροδρομίου. Η μέγιστη χρέωση είναι € 60,00 συν ΦΠΑ συν Φόρο αεροδρομίου. Μπορείτε να τις κρατήσετε όταν κάνετε την κράτηση του αυτοκινήτου ή να τις ζητήσετε κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου από το κατάστημα.
Η χρήση τους είναι υποχρεωτική όταν και εφόσον εκδοθούν αποφάσεις από τις δημόσιες αρχές, οι οποίες προβλέπουν ότι οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες απαιτούν από τους οδηγούς να φροντίζουν να εξοπλίζουν τα οχήματα που οδηγούν με αντιολισθητικές αλυσίδες / χιονοκουβέρτες.

23. ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ (GPS): Χρειάζεστε βοήθεια για να μετακινηθείτε; Δοκιμάστε μία από τις συσκευές πλοήγησης GPS που είναι τώρα διαθέσιμες προς ενοικίαση. Το GPS διατίθεται στα υποκαταστήματα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και στα υποκαταστήματα των αεροδρομίων Χανίων, Κέρκυρας, Ρόδου και Ηρακλείου με ημερήσιο κόστος 8 EUR συν ΦΠΑ και φόρου αεροδρομίου.
Μέγιστο ποσό χρέωσης είναι τα 72 EUR ανά ενοικίαση συν ΦΠΑ και φόροι αεροδρομίου. Χρέωση αντικατάστασης σε περίπτωση απώλειας ή ζημιάς: 80 EUR συν ΦΠΑ και φόροι αεροδρομίου.

24. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ: Οι ενοικιαστές υποχρεούνται κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου να ενημερώσουν την εταιρεία. Το κόστος είναι 25,00 ευρώ ανά κατεύθυνση συν φόρους. Αυτό το προϊόν δεν ισχύει για διασυνοριακές ενοικιάσεις. Εάν η τοποθεσία επιστροφής είναι διαφορετική από την τοποθεσία παραλαβής, οι χρεώσεις ΜΟΝΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ θα επιβαρύνουν τον πελάτη συν το κόστος ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΕΣΩ ΠΛΟΙΟ.
Το όχημα χωρίς την έγγραφη εξουσιοδότηση της εταιρείας δεν καλύπτεται για τυχόν ζημιές ή απώλειες κατά το διάστημα που παραμένει σε πλοίο. Η γραπτή εξουσιοδότηση προστίθεται στο Μ.Σ. κατά τη στιγμή της παραλαβής του αυτοκινήτου μετά την πληρωμή αυτού του τέλους.

25. ΕΞΟΔΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΖΗΜΙΑΣ: Σε περίπτωση ατυχήματος, επιβαρύνεται ο οδηγός με έξοδα διαχείρισης 25,00 ευρώ συν τους φόρους. Αυτή η χρέωση ισχύει άσχετα με τον υπαίτιο.

26. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ: Για τα οχήματα που επιστρέφονται με λεκιασμένο το εσωτερικό μέρος και το οποίο δεν καθαρίζεται με κανονικό/κοινό πλύσιμο, οι πελάτες θα χρεώνονται με το μέγιστο ποσό των 100 EUR συν ΦΠΑ..

27. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ: Τα κατοικίδια επιτρέπονται στα οχήματα εάν είναι περιορισμένα σε μεταφορέα (δεν παρέχεται από την εταιρεία ενοικίασης). Θα πρέπει να ενημερώσετε το κατάστημα για την μεταφορά κατά την παραλαβή του οχήματος. Οι ενοικιαστές είναι υπεύθυνοι για τυχόν ζημιές ή λεκέδες και μυρωδιές ζώων που εισχωρούν στους αεραγωγούς αυτοκινήτων, τα υφάσματα καθισμάτων και τα χαλιά, που προκλήθηκαν από τα κατοικίδια. Οι ενοικιαστές θα χρεωθούν με 100 EUR συν τους φόρους για τον καθαρισμό του οχήματος.

28. ΤΡΟΧΑΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ: Ο οδηγός είναι πλήρως υπεύθυνος και πρέπει να πληρώσει μόνος του όλα τα πρόστιμα πριν φύγει από την Ελλάδα. Ο οδηγός υποχρεούται να προσκομίσει όλα τα έγγραφα – εισιτήρια & πληρωμές στο υποκατάστημα. Εάν ο πελάτης παραλείψει να πληρώσει τα πρόστιμα, η SFAKIANAKIS S.A. έχει το δικαίωμα να κινήσει νομικές ενέργειες κατά του οδηγού/οδηγών για την είσπραξη αυτού του ποσού και τυχόν προσαυξήσεων που μπορεί να προκύψουν από τις ελληνικές αρχές ή τις αρχές της χώρας που ο πελάτης οδήγησε το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της ενοικίασης. Ο πελάτης υποχρεούται να πληρώσει τα διοικητικά έξοδα - μη επιστρεπτέο τέλος 50 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η ενοικίαση εξακολουθεί να ισχύει και δεν γίνονται επιστροφές χρημάτων στους οδηγούς εφόσον το όχημα δεν φέρει πινακίδες. Ο οδηγός δεν μπορεί να έχει αυτοκίνητο αντικατάστασης για την περίοδο που το νοικιασμένο αυτοκίνητο δεν έχει πινακίδες.

29. ΦΟΡΟΙ: ΦΠΑ 17% ή 24%: Ανάλογα με την περιοχή. Τα τέλη αεροδρομίου στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας είναι 13%, τα τέλη αεροδρομίου για άλλα αεροδρόμια είναι 6%.
Στις τιμές περιλαμβάνονται περιβαλλοντικά τέλη και δημοτικοί φόροι.

30. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ: Οποιοδήποτε πιθανό αίτημα από τον πελάτη θα πρέπει να δηλωθεί στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας μέσω email στη διεύθυνση customer.service@enterprise.gr, το αργότερο 60 ημέρες από τη λήξη της ενοικίασης. Απαιτείται πλήρης γραπτή περιγραφή του αιτήματος.

31. ΤΥΠΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ : Όλοι οι τύποι αυτοκινήτων που αναφέρονται στους καταλόγους είναι δειγματοληπτικά μοντέλα, με βάση την πραγματική ερμηνεία των διεθνών κωδικών SIPP και υπόκεινται σε αλλαγές με παρόμοια μοντέλα κατά την κρίση της εταιρείας.

Οι παρόντες όροι και προϋποθέσεις υπόκεινται σε αλλαγές με γραπτή ειδοποίηση της ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε. προς τους πελάτες της τουλάχιστον 5 εργάσιμες ημέρες νωρίτερα. Εξαίρεση αποτελούν πιθανές αλλαγές του Νόμου της Ελληνικής Δημοκρατίας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.