Χρήσιμες πληροφορίες

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ


Βασικά στοιχεία για την ενοικίασή σας

1. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ: Η ελάχιστη περίοδος ενοικίασης είναι 24 ώρες με περίοδο χάριτος τα 59 λεπτά μετά τα οποία ο ενοικιαστής θα χρεωθεί για τουλάχιστον μία ολόκληρη ημέρα ενοικίασης. Το επιπλέον ημερήσιο κόστος εξαρτάται από την περίοδο που έγινε η ενοικίαση και από την κατηγορία του αυτοκινήτου.

2. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΗΛΙΚΙΑΣ: Η ελάχιστη ηλικία για την ενοικίαση αυτοκινήτου είναι τα 21 έτη για τις κατηγορίες MINI & ECONOMY. Για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες αυτοκινήτων η ελάχιστη ηλικία είναι τα 23 έτη. Πελάτες που είναι κάτω των 23 ετών μπορούν να ενοικιάσουν αυτοκίνητο – εξαιρείται η κατηγορία CARGO VAN – με ημερήσια χρέωση 12,40 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Δεν υπάρχουν περιορισμοί ή επιπλέον χρεώσεις για οδηγούς άνω των 23 ετών.

3. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ & ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ: Όλοι οι οδηγοί πρέπει να παρουσιάσουν μια πλήρη έγκυρη άδεια οδήγησης και ένα έγκυρο δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο. Όλοι οι οδηγοί πρέπει να έχουν εν ισχύ τουλάχιστον ενός έτους άδεια οδήγησης.
Οι ενοικιαστές που έχουν άδεια οδήγησης από κράτος μέλος της ΕΕ ή την Ελβετία δεν απαιτείται να έχουν διεθνή άδεια οδήγησης. Για όλες τις άλλες χώρες απαιτείται έγκυρη διεθνής άδεια οδήγησης μαζί με την εθνική άδεια οδήγησης. Συνιστάται στους ενοικιαστές να ελέγχουν εάν οι Ελληνικές αρχές απαιτούν από αλλοδαπούς οδηγούς να παρουσιάσουν μια Διεθνή Άδεια Οδήγησης για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πιθανών προστίμων. Οι ενοικιαστές με άδειες από χώρες που δεν αποτελούν μέρος της Διεθνούς Συμφωνίας Αδειών Οδήγησης θα πρέπει να φέρουν πιστοποιημένη μετάφραση.
Λάβετε υπόψη ότι διατηρούμε το δικαίωμα να ζητήσουμε πρόσθετο αναγνωριστικό ή να διενεργήσουμε περαιτέρω ελέγχους ταυτότητας, εάν χρειαστεί, οι οποίοι ενδέχεται να περιλαμβάνουν έλεγχο ταυτότητας με εξωτερικό οργανισμό.
Μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ενδέχεται να αλλάξουν οι απαιτήσεις για τους κατόχους άδειας οδήγησης από το Ηνωμένο Βασίλειο σε κράτη μέλη της ΕΕ. Ελέγξτε τις απαιτήσεις πριν ταξιδέψετε. Συμβουλές από την Βρετανική Κυβέρνηση μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: https://www.gov.uk/guidance/prepare-to-drive-in-the-eu-after-brexit.

4. ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: Δεκτές γίνονται οι πιστωτικές κάρτες των οργανισμών VISA & MASTERCARD. Η ΑΜΕΧ γίνεται δεκτή σε όλα τα καταστήματα εκτός από τα ακόλουθα: ΠΑΡΓΑ, ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΗΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΧΑΡΑΒΗ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΜΗΛΟ, ΖΑΚΥΝΘΟ, ΧΑΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΗΣ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΣΑΜΟΣ, ΛΕΣΒΟΣ/ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΚΩΣ, ΚΑΒΑΛΑ & ΘΑΣΟΣ.
Χρεωστικές κάρτες, προπληρωμένες κάρτες καθώς και UNIONPAY κάρτες είναι αποδεκτές ως τρόποι πληρωμής της ενοικίασης ή/και για την αγορά επιπλέον προϊόντων και υπηρεσιών. Η UNIONPAY δεν γίνεται αποδεκτή στα καταστήματα της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΚΩΣ, ΜΗΛΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ/ΛΕΣΒΟΣ, ΠΑΤΡΑ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΘΑΣΟΣ, ΒΟΛΟΣ, ΣΚΙΑΘΟΣ, ΣΚΟΠΕΛΟΣ, ΑΛΟΝΗΣΟΣ και ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Το ποσό της εγγύησης δεσμεύεται πάντα σε εν ισχύ πιστωτική κάρτα. Παρακαλούμε απευθυνθείτε στο κατάστημα για λεπτομέρειες.
Όλες οι κάρτες πρέπει να είναι στο όνομα του / των οδηγών. Την ημέρα παραλαβής του αυτοκινήτου ένα ποσό ως εγγύηση θα δεσμευτεί στη πιστωτική κάρτα του οδηγού. Επίσης ο οδηγός οφείλει να εξοφλήσει στην έναρξη της ενοικίασης το ποσό αυτής καθώς και των επιπλέον προϊόντων & καλύψεων που επέλεξε κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου. Το δεσμευμένο ποσό στην πιστωτική κάρτα θα αποδεσμευτεί από την τράπεζα του καρτούχου, μετά την ενημέρωσή τους από την εταιρία και όταν επιστραφεί το αυτοκίνητο από τον οδηγό. Οι κατηγορίες MINI, ECONOMY, COMPACT & INTERMEDIATE απαιτούν εγγύηση 290€, Full-size vehicles and Cargo Vans απαιτούν εγγύηση 390€ και οι κατηγορίες Premium & Luxury απαιτούν εγγύηση 1000€.

A. ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

5. ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΧΛΜ ΧΡΗΣΗΣ: 2.500 χλμ ανά μήνα. Χρέωση για κάθε επιπλέον χλμ: 0,08 Ευρώ συν ΦΠΑ για τις κατηγορίες MINI, ECONOMY & COMPACT. Για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες η χρέωση για κάθε επιπλέον χλμ χρεώνεται με 0,12 Ευρώ συν ΦΠΑ.

6. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ: (Υποχρεωτική από τον Ελληνικό Νόμο): Περιλαμβάνεται στη τιμή.
Ασφαλιστικά όρια: α) Σωματικές Βλάβες Τρίτου μέχρι το ποσό των 1.220.000 €, (εξαιρείται ο οδηγός του αυτοκινήτου).
β) Υλικές Ζημιές Τρίτου μέχρι το ποσό των 1.220.000 €, - περιλαμβάνονται οι συνεπιβάτες στο αυτοκίνητο.

7. ΜΙΚΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (CDW): Καλύπτει την ευθύνη των ενοικιαστών για ζημιές στο ενοικιαζόμενο όχημα - υπό την προϋπόθεση ότι η ζημιά δεν οφείλεται σε παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με ποσό συμμετοχής:
• 700 Ευρώ συν ΦΠΑ για τις κατηγορίες MINI & ECONOMY.
• 900 Ευρώ συν ΦΠΑ για τις κατηγορίες COMPACT, COMPACT SPECIAL, COMPACT SUV, INTERMEDIATE, INTERMEDIATE SUV.
• 1400 Ευρώ συν ΦΠΑ για τις κατηγορίες STANDARD, STANDARD WAGON, FULL SIZE, FULL SIZE VAN.
• 1900 Ευρώ συν ΦΠΑ για τις κατηγορίες PREMIUM & LUXURY.
Η CDW δεν καλύπτει ζημιές που προκλήθηκαν στο κάτω μέρος του οχήματος, στο εσωτερικό μέρος του οχήματος, στο παρμπρίζ, στους καθρέφτες, ζημιά στο κλειδί του αυτοκινήτου, απώλεια κεραίας, ζημιά στον κινητήρα του αυτοκινήτου λόγω λανθασμένου καυσίμου, ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη μεταφορά του αυτοκινήτου με πλοίο χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από την Enterprise τη στιγμή της παραλαβής του αυτοκινήτου, λόγω ανωτέρας βίας, τρομοκρατικών επιθέσεων, ζημιές στα ελαστικά, τάσια και τροχούς.
Εάν το CDW δεν συμπεριλαμβάνεται στη Σύμβαση Ενοικίασης, ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος να πληρώσει το συνολικό ποσό των ζημιών του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου.
Η Δήλωση Ατυχήματος θα πρέπει πάντα να συμπληρώνεται έτσι ώστε να έχουν ισχύ οι ασφαλιστικές καλύψεις. Αν υπάρχει τρίτος εμπλεκόμενος σε ένα συμβάν, συνιστούμε στους πελάτες να καλέσουν τις αστυνομικές αρχές στο συμβάν. Σε περίπτωση βλάβης ή κλοπής του αυτοκινήτου, χρεώνεται τέλος διαχείρισης ζημιών (D.A.F.) 25,00 EUR συν ΦΠΑ και φόρο αεροδρομίου στον οδηγό. Αυτή η χρέωση ισχύει ανεξάρτητα από την υπαιτιότητα σε ατύχημα.
Για τα οχήματα που επιστρέφονται με λεκιασμένο το εσωτερικό τους το οποίο δεν καθαρίζεται με το κοινό πλύσιμο αυτοκινήτων, ο οδηγός θα χρεωθεί με 85,00 Ευρώ συν ΦΠΑ για τον βιολογικό καθαρισμό του αυτοκινήτου. Εάν ο οδηγός οδηγήσει το όχημα εκτός του επίσημου οδικού δικτύου και το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί, ο οδηγός θα χρεωθεί το κόστος ρυμούλκησης του οχήματος από την οδική βοήθεια.

8. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (TW): Καλύπτει το ενοικιαζόμενο όχημα έναντι της ολικής κλοπής του με ποσό συμμετοχής του οδηγού:
• 700 Ευρώ συν ΦΠΑ για τις κατηγορίες MINI & ECONOMY.
• 900 Ευρώ συν ΦΠΑ για τις κατηγορίες COMPACT, COMPACT SPECIAL, COMPACT SUV, INTERMEDIATE, INTERMEDIATE SUV.
• 1400 Ευρώ συν ΦΠΑ για τις κατηγορίες STANDARD, STANDARD WAGON, FULL SIZE, FULL SIZE VAN.
• 1900 Ευρώ συν ΦΠΑ για τις κατηγορίες PREMIUM & LUXURY.
Η απόπειρα κλοπής του αυτοκινήτου, η απώλεια του κλειδιού του αυτοκινήτου, η κλοπή των προσωπικών αντικειμένων που υπήρχαν στο αυτοκίνητο, οι λόγοι ανωτέρας βίας και οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν καλύπτονται.
Το κλειδί του αυτοκινήτου και το αστυνομικό έγγραφο που δηλώθηκε η κλοπή του αυτοκινήτου από τον οδηγό, θα πρέπει να προσκομίζονται στο κατάστημα που έγινε η παραλαβή του αυτοκινήτου ώστε να ισχύσουν οι ασφαλιστικές καλύψεις.
Εάν η TW δεν συμπεριλαμβάνεται στη Σύμβαση Ενοικίασης, ο ενοικιαστής ευθύνεται να πληρώσει την αξία του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου. Σε περίπτωση βλάβης ή κλοπής του αυτοκινήτου, χρεώνεται τέλος διαχείρισης ζημιών (D.A.F.) 25,00 EUR συν ΦΠΑ και φόρο αεροδρομίου στον οδηγό. Αυτή η χρέωση ισχύει ανεξάρτητα από την υπαιτιότητα σε ατύχημα.

9. ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ: Οι ενοικιαστές πρέπει να επιστρέψουν το όχημα με την ίδια στάθμη καυσίμου με εκείνη της παραλαβής. Εάν το όχημα δεν επιστραφεί με το ίδιο επίπεδο καυσίμου, ο ενοικιαστής θα χρεωθεί το κόστος της αναπλήρωσης καυσίμου μαζί με το αντίστοιχο τέλος αναπλήρωσης καυσίμου. Καλέστε στο κατάστημα παραλαβής του αυτοκινήτου για περισσότερες διευκρινίσεις.

10. ΚΑΛΥΨΗ ΟΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: Παρέχεται δωρεάν και είναι διαθέσιμη 24/7. Το τηλέφωνο επικοινωνίας με την οδική βοήθεια αναφέρεται στη Σύμβαση Ενοικίασης ή / και παρέχεται από τον υπάλληλο του καταστήματος κατά τη διάρκεια της παραλαβής του αυτοκινήτου. Σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε απευθείας με το κατάστημα σε περίπτωση που χρειάζεστε οδική βοήθεια. Εάν ο οδηγός του αυτοκινήτου το οδηγήσει σε μη επίσημο οδικό δίκτυο και το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί ο οδηγός θα χρεωθεί το κόστος ρυμούλκησης του αυτοκινήτου από την οδική βοήθεια

11. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ: Παρέχεται από το κατάστημα παραλαβής του αυτοκινήτου. Ο οδηγός πρέπει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το υποκατάστημα παραλαβής για βοήθεια. Εάν το αυτοκίνητο έχει ρυμουλκηθεί από την οδική βοήθεια ως αποτέλεσμα ατυχήματος μετά από παραβίαση του Κ.Ο.Κ. από τον οδηγό, ο οδηγός υποχρεούται να καλύψει τα έξοδα επαναπατρισμού του αυτοκινήτου στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας από το σημείο που ήταν ακινητοποιημένο.

12. ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

13. ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

14. ΟΛΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΖΗΜΙΑΣ (FDW): Η Full Damage Waiver είναι προαιρετική και μειώνει το ποσό της συμμετοχής της μικτής ασφάλειας στο μηδέν - υπό την προϋπόθεση ότι η ζημιά δεν οφείλεται σε παραβίαση του Κ.Ο.Κ. Η μικτή ασφάλεια (CDW) θα πρέπει να υπάρχει στη Σύμβαση Ενοικίασης ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις για την αγορά της FDW. Η ημερήσια χρέωση είναι:
• 6,00 Ευρώ συν ΦΠΑ για τις κατηγορίες MINI & ECONOMY cars.
• 8,00 Ευρώ συν ΦΠΑ για τις κατηγορίες for COMPACT, COMPACT SPECIAL, COMPACT SUV, INTERMEDIATE & INTERMEDIATE SUV cars.
• 12,00 Ευρώ συν ΦΠΑ για τις κατηγορίες for STANDARD, STANDARD WAGON cars.
• 20,00 Ευρώ συν ΦΠΑ για τις κατηγορίες for FULL SIZE & FULL-SIZE VAN cars, INTERMEDIATE CARGO VAN, STANDARD CARGO VAN.
• 30,00 Ευρώ συν ΦΠΑ για τις κατηγορίες PREMIUM & LUXURY cars.
Η FDW δεν καλύπτει ζημιές που προκλήθηκαν στο κάτω μέρος του οχήματος, στο εσωτερικό μέρος του οχήματος, στο παρμπρίζ, στους καθρέφτες, ζημιά στο κλειδί του αυτοκινήτου, απώλεια κεραίας, ζημιά στον κινητήρα του αυτοκινήτου λόγω λανθασμένου καυσίμου, ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη μεταφορά του αυτοκινήτου με πλοίο χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από την Enterprise τη στιγμή της παραλαβής του αυτοκινήτου, λόγω ανωτέρας βίας, τρομοκρατικών επιθέσεων, ζημιές στα ελαστικά, τάσια και τροχούς.
Η Δήλωση Ατυχήματος θα πρέπει πάντα να συμπληρώνεται έτσι ώστε να έχουν ισχύ οι ασφαλιστικές καλύψεις. Αν υπάρχει τρίτος εμπλεκόμενος σε ένα συμβάν, συνιστούμε στους πελάτες να καλέσουν τις αστυνομικές αρχές στο συμβάν. Σε περίπτωση βλάβης ή κλοπής του αυτοκινήτου, χρεώνεται τέλος διαχείρισης ζημιών (D.A.F.) 25,00 EUR συν ΦΠΑ και φόρο αεροδρομίου στον οδηγό. Αυτή η χρέωση ισχύει ανεξάρτητα από την υπαιτιότητα σε ατύχημα.
Για τα οχήματα που επιστρέφονται με λεκιασμένο το εσωτερικό τους το οποίο δεν καθαρίζεται με το κοινό πλύσιμο αυτοκινήτων, ο οδηγός θα χρεωθεί με 85,00 Ευρώ συν ΦΠΑ για τον βιολογικό καθαρισμό του αυτοκινήτου. Εάν ο οδηγός οδηγήσει το όχημα εκτός του επίσημου οδικού δικτύου και το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί, ο οδηγός θα χρεωθεί το κόστος ρυμούλκησης του οχήματος από την οδική βοήθεια.

15. ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΙΚΗΣ ΚΛΟΠΗΣ (FTW): Καλύπτει το ποσό συμμετοχής του οδηγού που ισχύει στην κάλυψη ολικής κλοπής (TW) και μειώνει το ποσό της συμμετοχή του οδηγού στο μηδέν. Για την αγορά της FTW, είναι υποχρεωτική η αγορά της ολικής κλοπής (TW).
Η απόπειρα κλοπής του αυτοκινήτου, η απώλεια του κλειδιού του αυτοκινήτου, η κλοπή των προσωπικών αντικειμένων που υπήρχαν στο αυτοκίνητο, οι λόγοι ανωτέρας βίας και οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν καλύπτονται.
Το κλειδί του αυτοκινήτου και το αστυνομικό έγγραφο που δηλώθηκε η κλοπή του αυτοκινήτου από τον οδηγό, θα πρέπει να προσκομίζονται στο κατάστημα που έγινε η παραλαβή του αυτοκινήτου ώστε να ισχύσουν οι ασφαλιστικές καλύψεις. Σε περίπτωση βλάβης ή κλοπής του αυτοκινήτου, χρεώνεται τέλος διαχείρισης ζημιών (D.A.F.) 25,00 EUR συν ΦΠΑ και φόρο αεροδρομίου στον οδηγό. Αυτή η χρέωση ισχύει ανεξάρτητα από την υπαιτιότητα σε ατύχημα.

16. ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ (SCDWTWP): Η ασφάλεια είναι διαθέσιμη σε συγκεκριμένα καταστήματα στην Ελλάδα. Για την αγορά της SCDWTWP απαιτείται η αγορά της CDW. Η ασφάλεια καλύπτει τις ζημιές στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, στο παρμπρίζ, στους καθρέφτες, στις κλειδαριές του αυτοκινήτου, στην κεραία, τους λόγους ανωτέρας βίας, τις τρομοκρατικές ενέργειες, τις ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη μεταφορά του αυτοκινήτου με πλοίο εάν ο οδηγός έχει αγοράσει την "ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΕ ΠΛΟΙΟ" κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου, ζημιά από φωτιά, ζημιά στα ελαστικά, τους τροχούς και τα τάσια. Αυτές οι ζημιές καλύπτονται υπό την προϋπόθεση ότι ο οδηγός δεν έχει παραβιάσει τον Κ.Ο.Κ.

17. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΟΥ (PAI): Καλύπτει τον οδηγό του οχήματος έως και 15.000,00 ευρώ σε περίπτωση ολικής ή μερικής αναπηρίας ή θανάτου λόγω ατυχήματος κατά την οδήγηση του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου. Η ημερήσια χρέωση είναι 4,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και φόρο αεροδρομίου για όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων.

18. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ / ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΩΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ: Παρέχεται για την παράδοση ή / και επιστροφή αυτοκινήτου εκτός των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων με κόστος 24.80 Ευρώ συν Φόρο Αεροδρομίου και πρέπει να πληρωθεί από τον οδηγό στο κατάστημα κατά την παραλαβή / επιστροφή του αυτοκινήτου. Αυτή η υπηρεσία παρέχεται στους παρακάτω σταθμούς και για τις αντίστοιχες ώρες:
• Καταστήματα εντός Αεροδρομίων στο Ηράκλειο, Ρόδο & Κέρκυρα από 22:00 μέχρι 07:30.
• Καταστήματα αεροδρομίων στην Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Κεφαλονιά, Σάμο, Κάρπαθο, Καλαμάτα από 21:00 μέχρι 08:00.
• Καταστήματα με υπηρεσία μεταφοράς πελατών στα αεροδρόμια Χανίων και Θεσσαλονίκης από 21:00 to 08:00.
• Καταστήματα των Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Άραξου, Κως, Μυτιλήνης, Χίου, Νάξου, Πάρου, Σαντορίνης, Ζακύνθου, Βόλου, Σκιάθου από 21:00 μέχρι 08:00.
• Όλα τα καταστήματα πόλεων και εντός ξενοδοχείων από 21:00 μέχρι 08:00.

19. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Η / ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ (DEL/COL): Διαθέσιμη υπηρεσία μετά από αίτημα του οδηγού. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα κρατήσεων στο reservations@enterprise.gr πριν την παραλαβή του αυτοκινήτου.
Για εξωτερική παράδοση ή / και παραλαβή αυτοκινήτου σε ακτίνα 15 χλμ από το κατάστημα, υπάρχει χρέωση 25,00 Ευρώ συν ΦΠΑ συν Φόρο Αεροδρομίου και πρέπει να πληρωθεί στο κατάστημα από τον οδηγό. Για εξωτερική παράδοση ή / και παραλαβή αυτοκινήτου μεγαλύτερη των 15 χλμ ακτίνας από το κατάστημα, υπάρχει επιπλέον χρέωση 0,70 Ευρώ ανά χλμ συν ΦΠΑ συν Φόρο Αεροδρομίου συνυπολογιζόμενου του ποσού των 25,00 Ευρώ συν ΦΠΑ συν Φόρου Αεροδρομίου για τα πρώτα 15 χλμ ακτίνα από το κατάστημα, τα οποία πρέπει να πληρωθούν στο κατάστημα παραλαβής του αυτοκινήτου από τον οδηγό. Εξαιρέσεις για συγκεκριμένες διαδρομές ισχύουν ως ακολούθως:
• Από τα καταστήματα των Αθηνών (εξαιρείται το κατάστημα Αεροδρομίου) στον Πειραιά: 25,00 Ευρώ συν ΦΠΑ ανά διαδρομή,
• Από τα καταστήματα των Αθηνών (εξαιρείται το κατάστημα Αεροδρομίου) στα λιμάνια της Ραφήνας ή του Λαυρίου: 80,00 Ευρώ συν ΦΠΑ ανά διαδρομή.
• Από το κατάστημα της Μυκόνου κοντά στο αεροδρόμιο προς τα λιμάνια της Μυκόνου και αντίστροφα: 25,00 Ευρώ συν ΦΠΑ ανά διαδρομή.

20. ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΜΟΝΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Είναι διαθέσιμο κατόπιν αιτήματος σε συγκεκριμένα καταστήματα στην Ελλάδας. Όλες οι ενοικιάσεις όπου το αυτοκίνητο δεν επιστρέφεται στον σταθμό που παρελήφθη θα υπόκειται σε χρέωση μονής διαδρομής. Οι ενοικιάσεις μονής διαδρομής πρέπει να ζητούνται κατά την κράτηση του αυτοκινήτου. Εάν το αυτοκίνητο επιστραφεί σε άλλο σταθμό από αυτόν που έχει δηλωθεί από τον οδηγό στο κατάστημα παραλαβής του αυτοκινήτου, ο οδηγός υποχρεούται να πληρώσει το κόστος της επιστροφής του αυτοκινήτου σε άλλο σταθμό. Το ποσό πάντα πρέπει να πληρώνεται από τον οδηγό στην έναρξη της ενοικίασης στο κατάστημα παραλαβής του αυτοκινήτου.
Για επιπλέον πληροφορίες, τις διαθέσιμες διαδρομές καθώς επίσης και τις χρεώσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε πριν την ημερομηνία παραλαβής του αυτοκινήτου με το τμήμα κρατήσεων στο reservations@enterprise.gr.

21. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΔΗΓΟΣ (ADD): Οι επιπλέον οδηγοί θα πρέπει να πληρούν όλα τα κριτήρια με αυτά των κύριων οδηγών. Οι επιπλέον οδηγοί μπορούν να προστεθούν στα Συμβόλαια Ενοικίασης σε οποιοδήποτε κατάστημα στην Ελλάδα. Το ημερήσιο κότσος ανά επιπλέον οδηγό είναι 4,34 Ευρώ συν Φόρο Αεροδρομίου.

22. ΠΑΙΔΙΚΟ/ΒΡΕΦΙΚΟ/ΕΦΗΒΙΚΟ/ ΚΑΘΙΣΜΑ (CS, BS): Ημερήσια χρέωση: 3,30 Ευρώ συν ΦΠΑ συν Φόρο Αεροδρομίου. Μέγιστο ποσό: 33,00 Ευρώ συν ΦΠΑ συν Φόρο Αεροδρομίου. Τα καθίσματα είναι συμβατά με τους Ευρωπαϊκούς Νόμους.
• ΒΡΕΦΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ: Για βρέφη από νεογέννητα μέχρι 13 κιλά.
• ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ: Για παιδιά από 9 κιλά έως 18 κιλά.
• ΕΦΗΒΙΚΟ ΚΑΘΙΣΜΑ: Για παιδιά από 15 κιλά μέχρι 30 κιλά.

23. SNOW CHAINS (SC): Διαθέσιμες όλο το χρόνο στα καταστήματα Αθήνα Αεροδρόμιο, υποκαταστήματα Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Βόλου και Πάτρας. Οι αλυσίδες χιονιού είναι διαθέσιμες μετά από αίτημα του οδηγού και το κόστος τους είναι 3,72 Ευρώ ανά ημέρα συν το Φόρο Αεροδρομίου. Μέγιστη χρέωση 37,20 Ευρώ ανά ενοικίαση συν Φόρο Αεροδρομίου.

24. ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ (GPS): Χρειάζεστε βοήθεια για να μετακινηθείτε; Δοκιμάστε μία από τις συσκευές πλοήγησης GPS που είναι πλέον διαθέσιμες προς ενοικίαση. Το GPS διατίθεται στο αεροδρόμιο της Αθήνας, στα καταστήματα των Αθηνών, στο κατάστημα της Θεσσαλονίκης, στο κατάστημα εκτός αεροδρομίου Χανίων, στο κατάστημα του αεροδρομίου της Κέρκυρας, στο κατάστημα του αεροδρομίου της Ρόδου και στο κατάστημα του αεροδρομίου του Ηρακλείου με ημερήσια χρέωση 9,92 EUR συν Φόρο Αεροδρομίου. Μέγιστο ποσό χρέωσης τα 89,28 Ευρώ ανά ενοικίαση συν Φόρο Αεροδρομίου.

25. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ: Απαιτείται γραπτή εξουσιοδότηση της εταιρείας κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου. Το κόστος είναι 25,00 ευρώ ανά κατεύθυνση συν ΦΠΑ και Φόρο Αεροδρομίου. Αυτό το προϊόν δεν ισχύει για ενοικίαση εκτός συνόρων. Εάν το κατάστημα επιστροφής είναι διαφορετικό από το κατάστημα παραλαβής, ο οδηγός θα χρεωθεί επιπλέον ποσό το οποίο εξαρτάται από την διαδρομή, επιπλέον του κόστους ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ. Το αυτοκίνητο χωρίς τη γραπτή εξουσιοδότηση της εταιρείας δεν καλύπτεται για ζημιές ή απώλεια του κατά τη διάρκεια της παραμονής του σε πλοίο. Η γραπτή εξουσιοδότηση επάνω στη Σύμβαση Ενοικίασης κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου μετά την καταβολή αυτού του τέλους, είναι υποχρεωτική για την ισχύ της κάλυψης.

26. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ: Τα οχήματα μπορούν να οδηγηθούν στην Ανδόρα, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βοσνία, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γιβραλτάρ, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μονακό, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Άγιος Μαρίνος, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Βατικανό. Τα οχήματα πρέπει να επιστραφούν στον συμφωνημένο σταθμό στην Ελλάδα. Τα ταξίδια εκτός χώρας απαιτούν έγκριση 5 εργάσιμες ημέρες πριν από την έναρξη της ενοικίασης. Ισχύει επιπλέον χρέωση για ασφάλιση τρίτου μέρους (TPI) και πρέπει να αγοραστεί στο κατάστημα. Η χρέωση ανέρχεται σε 111,60 Ευρώ εξαιρουμένου του Φόρου Αεροδρομίου ανά ενοικίαση και 24,80 Ευρώ εξαιρουμένου του Φόρου Αεροδρομίου για κάθε ημέρα ενοικίασης για όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων εκτός των VAN, MINIBUS και BMW X1 (AYTOM & ΧΕΙΡ). Για τις κατηγορίες αυτοκινήτων VAN, MINIBUS & BMW X1 (ΑΥΤΟΜ & ΧΕΙΡ) η χρέωση ανέρχεται σε 111,60 Ευρώ εξαιρουμένου του Φόρου Αεροδρομίου ανά ενοικίαση και 37,20 Ευρώ εξαιρουμένου του Φόρου Αεροδρομίου για κάθε ημέρα ενοικίασης. Ο τύπος BMW X3 (AYTOM & ΧΕΙΡ) δεν είναι διαθέσιμος για εκτός Ελλάδος ταξίδια. Το όχημα καλύπτεται από ασφάλεια έναντι τρίτων (TPI) εφόσον οδηγείται εντός των συνόρων της χώρας για την οποία εκδίδεται. Η οδική βοήθεια κατά την οδήγηση στο εξωτερικό είναι διαθέσιμη. Για να οργανώσετε διασυνοριακά ταξίδια παρακαλούμε στείλτε email στο reservations@enterprise.gr. reservations@enterprise.gr.

27. ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ (SD): Σε κάθε ενοικίαση είναι υποχρεωτική η χρήση πιστωτικής κάρτας VISA, MASTERCARD, AMEX για την δέσμευση ποσού εγγύησης.
Τα ποσά εγγύησης είναι:
• 290 Ευρώ σύνολο για τις κατηγορίες MINI, ECONOMY, COMPACT, COMPACT SPECIAL, COMPACT SUV, INTERMEDIATE & INTERMEDIATE SUV.
• 390 Ευρώ σύνολο για τις κατηγορίες STANDARD, STANDARD WAGON, FULL SIZE & FULL-SIZE VAN.
• 1.000 Ευρώ σύνολο για τις κατηγορίες PREMIUM & LUXURY.

28. ΕΞΟΔΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΖΗΜΙΑΣ: Σε περίπτωση ατυχήματος ή ολικής κλοπής του αυτοκινήτου, ο οδηγός θα χρεωθεί έξοδα φακέλου ζημιάς ποσού 25,00 Ευρώ συν ΦΠΑ συν Φόρο Αεροδρομίου. Αυτή η χρέωση ισχύει ανεξάρτητα της υπαιτιότητας των εμπλεκομένων.

29. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ: Για τα οχήματα που επιστρέφονται με λεκιασμένο το εσωτερικό τους το οποίο δεν καθαρίζεται με το κοινό πλύσιμο αυτοκινήτων, ο οδηγός θα χρεωθεί με 25,00 Ευρώ συν ΦΠΑ και λοιπούς φόρους ανά κάθισμα. Παραπάνω από ένα λεκιασμένα σημεία στο ίδιο κάθισμα θα χρεώνονται 50,00 Ευρώ συν ΦΠΑ και λοιπούς φόρους με μέγιστο ποσό χρέωσης τα 100,00 Ευρώ συν ΦΠΑ και λοιπούς φόρους για τα 4 καθίσματα του αυτοκινήτου.

30. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ: Τα κατοικίδια ζώα επιτρέπονται στα οχήματα, εφόσον είναι σε καλάθι μεταφοράς κατά την παραλαβή και χρήση του αυτοκινήτου (το καλάθι μεταφοράς δεν παρέχεται από την εταιρία μας). Προηγούμενη ενημέρωση από τον πελάτη στο κατάστημα κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου θα πρέπει να προηγηθεί. Οι ενοικιαστές είναι υπεύθυνοι για οποιαδήποτε ζημιά ή λεκέδες, αρώματα που μπορεί να έχουν περάσει στους αεραγωγούς του αυτοκινήτου, τα υφάσματα καθισμάτων και τα πατάκια και προκλήθηκαν από τα κατοικίδια ζώα.

31. ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ & ΛΟΙΠΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ: Ο Οδηγός είναι πλήρως υπεύθυνος και πρέπει να πληρώσει όλα τα αντίστοιχα πρόστιμα μόνος του πριν φύγει από την Ελλάδα. Ο οδηγός υποχρεούται να παρουσιάσει όλα τα έγγραφα – κλήσεις παραβάσεων και πληρωμές παραβάσεων στο κατάστημα. Εάν ο οδηγός παραλείψει να πληρώσει τα πρόστιμα, η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε. έχει το δικαίωμα να λάβει νομικές ενέργειες εναντίον του οδηγού / οδηγών για να εισπράξει αυτό το ποσό και τυχόν επιπλέον χρεώσεις που ενδέχεται να προκύπτουν από τις ελληνικές αρχές ή τις αρχές της χώρας που ο πελάτης οδήγησε το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της ενοικίασης. Πέρα από τα πρόστιμα τροχαίων παραβάσεων, ο οδηγός είναι υπεύθυνος να καταβάλει μη επιστρέψιμη χρέωση 100 ευρώ συν ΦΠΑ και Φόρο Αεροδρομίου σε περίπτωση απώλειας ή αφαίρεσης πινακίδων κυκλοφορίας από το αυτοκίνητο, που αφαιρέθηκαν από την αστυνομία ή άλλες δημόσιες αρχές ως αποτέλεσμα παραβίαση του Κ.Ο.Κ.

32. ΦΟΡΟΙ: ΦΠΑ 17% ή 24%: Εξαρτάται από την περιοχή. Ο Φόρος Αεροδρομίου στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι 13% ενώ τα υπόλοιπα Ελληνικά Αεροδρόμια είναι 6%.

33. Οποιοδήποτε πιθανό παράπονο από τον πελάτη θα πρέπει να αναφέρεται στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας μέσω email στο customer.service@enterprise.gr, τις τελευταίες 60 ημέρες από το τέλος της ενοικίασης. Απαιτείται η πλήρης γραπτή περιγραφή του προβλήματος.

34. Το όχημα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο από τον ενοικιαστή ή από τους άλλους πρόσθετους οδηγούς που αναφέρονται στη σύμβαση ενοικίασης. Απαγορεύεται η χρήση του οχήματος, για παράβαση των διατάξεων του Κ.Ο.Κ., για σκοπούς αντίθετους προς την ελληνική νομοθεσία ή / και την νομοθεσία της χώρας που οδηγείται το αυτοκίνητο, για ρυμούλκηση άλλων οχημάτων, με σκοπό τη μεταφορά βαρέων αντικειμένων ή αποσκευών, εύφλεκτων υλικών ή δύσοσμων αντικειμένων, χρησιμοποιείται εκτός του επίσημου οδικού δικτύου, υπό την επήρεια αλκοόλ, ναρκωτικών ή τοξικών ουσιών. Επίσης, για μεταφορά μέσω πλοίων ή διασυνοριακών ενοικιάσεων χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της εταιρείας.

35. ΟΙ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΤΙΜΕΣ υπόκειται σε αλλαγές μετά από έγγραφη ενημέρωση της ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ στους πελάτες της τουλάχιστον 5 εργάσιμες ημέρες νωρίτερα από την ημερομηνία παραλαβής του αυτοκινήτου. Εξαιρούνται πιθανές αλλαγές στους Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας ή στους Ευρωπαϊκούς Νόμους.

36. ΤΥΠΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. Όλοι οι τύποι των αυτοκινήτων που αναφέρονται στους τιμοκαταλόγους είναι υποδείγματα με βάση την πραγματική ερμηνεία των διεθνών κωδικών SIPP και υπόκειται σε αλλαγές με παρόμοια μοντέλα κατά την κρίση της εταιρείας.

37. Τα δικαστήρια των Αθηνών έχουν την αποκλειστική δικαιοδοσία.